επιστροφή στην αρχική σελίδα

«ΜΥΡΙΣΕ» ΕΥΠΑΛΙΟ

ΤΟ…ΚΟΛΩΝΑΚΙ !

Του Παύλου Δωριάδη από το DORIDA NEWS

Μια ξεχωριστή βραδιά στο Κολωνάκι πέρασαν χθες πάνω από 400 Ευπαλιώτες και φίλοι τους, στο γνωστό νεολαιίστικο στέκι club - bar messiah.

Βρέθηκαν εκεί μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας, για ποτό, κουβέντα, τραγούδι και χορό όπως έλεγε και το μήνυμά της.

Και το πέτυχαν με το παραπάνω, να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλον και να γνωριστούν καλύτερα, αφού μερικοί όπως έλεγαν δεν ήξεραν ότι κρατούν από το ίδιο μέρος.

Ίσως σ΄αυτό να βοήθησε, όπως έλεγε μια κοπελιά και η παράξενη πανσέληνος των ημερών, που μια φορά στα τόσα χρόνια , φέρνει τη γη πιο κοντά στο φεγγάρι !

Η τεράστια προσέλευση και παρουσία Ευπαλιωτών των νεώτερων γενιών με τους φίλους τους, παρά τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης και τα χτυπήματα των …ιών της γρίπης, που παρεπιδημεί τελευταία σ΄ όλα τα σπίτια, εξέπληξε και τους ίδιους τους διοργανωτές.

Άρχισε κόσμος να φθάνει στο messiah από τις 9 το βράδυ και συνέχισε νάρχεται μέχρι τα μεσάνυχτα, κρατώντας την όμορφη βραδιά μέχρι στις 4 το πρωί !

Είναι χαρακτηριστικό της επιθυμίας και διάθεσης για συνεύρεση, ότι ο Ευπαλιώτης οδοντίατρος Γιώργος Ζέρβας και ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου που βρισκόταν στη Θράκη για υπηρεσιακή δουλειά, έφτασε στην Αθήνα με το τελευταίο αεροπλάνο και πήγε στην εκδήλωση κατευθείαν από το αεροδρόμιο.

Το ίδιο και ο καθηγητής Παντείου Ευπαλιώτης Πωλ Αποστόλου που βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για πανεπιστημιακές υποχρεώσεις.

Η οδοντίατρος ΄Αντυ Λουκοπούλου και ο σύζυγός της δικηγόρος Νίκος Μίστρας έφτασαν στην εκδήλωση, από την Καρδίτσα, λίγο πριν απ τα μεσάνυχτα.

Όμως αντιπροσωπεία που έφερε αέρα απ το Ευπάλιο είχαμε και εκ μέρους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου με την παρουσία του Προέδρου του Δημήτρη Πριόβολου και του Φώτη Παπακωνσταντίνου.

« Θέλαμε να φέρουμε τις νεώτερες γενιές των Ευπαλίων πιο κοντά. Να γνωριστούν μ΄ ένα βήμα παραπέρα, για κοινωνικές, φιλικές συναναστροφές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό για αρχή το πετύχαμε ικανοποιητικά , αν δούμε την τεράστια προσέλευση αλλά και την διαπίστωση ότι πάρα πολλοί δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, παρ ότι έχουν κοινές ρίζες» μας είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευπαλίων που διοργάνωσε την εκδήλωση Περικλής Λουκόπουλος.

Όταν ρώτησα ποια είναι η κυρία στο βάθος που ξεσηκώνει με το κέφι της στο χορό και νεώτερες γενιές, μου είπαν η Γενική Γραμματέας της Ένωσης δικηγόρος Έφη Μίχου.

Πολλοί ήταν και οι φίλοι των Ευπαλίων που παραβρέθηκαν στην όμορφη βραδιά , όπως ο… ¨πολιτογραφηθείς Δωριεύς¨, καθηγητής Δημήτρης Κελάφας , αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιστέρι.

Υ.Γ. Σας είχα δηλώσει ότι θα πήγαινα στην εκδήλωση. Πήγα , πέρασα καλά και σας στα γράφω . Μακάρι κι άλλοι σύλλογοι της Δωρίδας να διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Τόχουν ανάγκη οι νεώτερες γενιές που αρχίζουν να χάνονται και να σκορπίζονται στις μεγαλουπόλεις, κρατώντας ισχυρούς τους δεσμούς με τις ρίζες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

Σειρά σημαντικών θεμάτων συζήτησε και αποφάσισε να υλοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης στην τελευταία του συνεδρίασ που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα τα κυριότερα από αυτά ήσαν :

* Να αποδεχτεί την πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευπαλίου για αγορά και δωρεά από την Ένωση , 2 τραπεζιών πινγκ-πογκ και 4 ρακετών, ώστε να μπορούν να αθλούνται οι μαθητές του σχολείου , με την καθοδήγηση από ειδικό καθηγητή που θα προσφέρει εθελοντικά μαθήματα.

* Να πραγματοποιήσει εκδήλωση - πάρτι νεολαίας και για όσους αισθάνονται νέοι, στο γνωστό Club Messiah του Κολωνακίου (Καρνεάδου 25-29 στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού) την Παρασκευή 18 Μαρτίου το βράδυ. Προσέλευση από 10 μ.μ. μέχρι πρωίας. Το ποτό μόνο 7 ΕΥΡΩ, και της φιάλης μόνο 80 ΕΥΡΩ. Θα δοθεί η δυνατότητα στις νεότερες γενιές ( κι όσους αισθάνονται νέοι όπως είπαμε ) του Ευπαλίου, που διαμένουν σε Αθήνα και Πειραιά, να διασκεδάσουν φτηνά σε ένα από τα πιο in μαγαζιά της πρωτεύουσας, αλλά και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.

* Να στηρίξει με την παρουσία των μελών του τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας στο Ευπάλιο από τους τοπικούς φορείς και συλλόγους

* Να εισηγηθεί στο Δήμο, το Τοπικό Συμβούλιο και τους Τοπικούς Συλλόγους να αλλάξει η γιορτή του Πάσχα στο Ευπάλιο , αφού ο απογευματινός χορός έχει εκφυλισθεί. Έτσι μπορεί με μπροστάρη τη δημοτική και τοπική αρχή αλλά και τους συλλόγους να ψηθούν αρνιά στη πλατεία από το πρωί , με τη παρουσία όλων των συγχωριανών που θέλουν αλλά και φιλοξενούμενων και φίλων, να στρωθούν τραπέζια για το φαγοπότι και βέβαια η απαραίτητη δημοτική μουσική για τραγούδι και χορό. Έτσι όπως αρμόζει σ΄ ένα Ρουμελιώτικο Πάσχα. Τα διαδικαστικά θέματα , υπάρχει ο καιρός , ώστε όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι φορείς να τα συζητήσουν και να πάρουν τις αποφάσεις.

* Αποδέχτηκε την πρόταση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστέλας Πειραιά και του συγχωριανού μας Προέδρου της Κωνσταντίνο Κονιστή, για αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων. Η ημερομηνία και ο χώρος της εκδήλωσης θα αποφασισθεί από τις Διοικήσεις των δύο Συλλόγων και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

* Να βοηθήσει με κάθε τρόπο για την τον φωτισμό του Ευπαλίου, που δείχνει και τον πολιτισμό του κάθε τόπου. Ήδη έχει κάνει εισηγήσεις και προς τον Δήμο προς αυτή την κατεύθυνση, για τις περιπτώσεις της κεντρικής πλατείας, του Δημαρχείου, του καμπαναριού με το ρολόι, της επάνω πλατείας και της οδού νότιας εισόδου από κτίρια μέχρι το χωριό.

- Να φωτισθεί από ειδικές εταιρίες μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων το καμπαναριό και το ρολόι που είναι σήμα κατατεθέν του Ευπαλίου, αλλά και του Δημαρχείου.

- Να διερευνήσει στην αγορά για κατάλληλα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία Καρυάς, που να αρμόζουν στο ύφος της πλατείας και των κτιρίων , αλλά να έχουν και υψηλή απόδοση φωτισμού.

- Τα 8 παλαιά φωτιστικά της πλατείας να επισκευασθούν και να τοποθετηθούν στην επάνω πλατεία. Είναι φωτιστικά με ύφος που ταιριάζουν στο χωριό και υψηλής ποιότητας. Μόνο που δεν τα έχουν συντηρήσει καθόλου εδώ και …15 χρόνια !

- Οι κολώνες που θα βγουν από την επάνω πλατεία, μαζί με τις 18 που βρίσκονται στην αποθήκη (είναι όλες ίδιες) να τοποθετηθούν για ηλεκτροφώτιση του δρόμου από την περιοχή Κτίρια μέχρι το χωριό.

- Να επισκευαστούν και διασφαλιστεί η ασφάλειά τους (υπάρχει τρόπος για τους κακόπιστους) οι κολώνες και τα φωτιστικά στο πανέμορφο κομμάτι από την γέφυρα Μαντήλως μέχρι τον Άμπλα.

Μεγάλη Προσέλευση στην Kοπή της Πίττας της Ένωσης Ευπαλιωτών

Βραβεύτηκαν οι Πρόεδροι της Ένωσης

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την παρουσία περίπου 300 Ευπαλιωτών και φίλων έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας στις 30-01-2011 στο ξενοδοχείο KING GEORGE στο Σύνταγμα .Στην πρόσκληση του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλ. Περγαντάς, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Λατσούδης –ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχου κ. Γ. Γαζή - ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώρ. Καπετζώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευσταθίου, Αντωνόπουλος, Τσιλίκης και Ράπτης, ο κ. Δημ. Κελάφας, αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ. Περιστερίου,οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Λώλος, Κ. Φλετούρης, Μαν. Χαραλάμπους, Γ. Φλέγγας, η Τοπική Σύμβουλος Ευπαλίου κ. Τζ. Αυγουστινάτου-Τσιπλάκη,η Πρόεδρος της ΕΓΦ κ. Λούλα Κουφάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Γρηγορίτικων κ. Παν. Κατσαντώνης και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων. Σε μέλος του Συλλόγου Δροσάτου έπεσε και το φλουρί της πίτας .

Από τον Πανεπιστημιακό χώρο παραβρέθηκαν η κ. Στέλλα Πριόβολου , ο κ. Άρης Σισσούρας και ο κ. Γιώργος Μπαλτόπουλος και από το χώρο των Γραμμάτων ο καταξιωμένος και βραβευμένος-Ευπαλιώτης πια- Συγγραφέας κ. Ανδρέας Μήτσου.

O Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μ. Λακουμέντας δεν παρέστη λόγω κωλύματος, απέστειλε όμως χαιρετισμό.

Σε σύντομο χαιρετισμό τους τόσο ο κ. Περιφερειάρχης όσο και ο κ.Δήμαρχος δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας Αυτοδιοικητικής πραγματικότητας και να συνεργαστούν για την ανάπτυξη του δήμου Δωρίδας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Σύλλογο οι εν ζωή πρόεδροι της Ένωσης κ.κ. Λεωνίδας Ζέρβας, Γιώργος Κουφάκης, Ντίνος Κονιστής, Πάνος Αλεξανδρής, Γιώργος Σμπαρούνης, Τάσος Μπάμπος και Λένα Αναγνωστοπούλου. Στη σύντομη αλλά μεστή παρουσίασή τους ο Κώστας Ζέρβας τόνισε ιδιαίτερα τη διαρκή παρουσία τους στα θέματα της Ένωσης και το πνεύμα ομοψυχίας που καλλιεργήθηκε με την προσπάθεια όλων των Ευπαλιωτών, ώστε να μπορεί ο Σύλλογος να ανταποκρίνεται στο θεσμικό του ρόλο και να κάνει το καλύτερο δυνατό για το Ευπάλιο.

2η Συνεδρίαση ΔΣ Ένωσης Ευπαλιωτών

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι είχε συνάντηση μιας ώρας με το Δήμαρχο Τάσο Παγώνη όπου συζήτησε σειρά θεμάτων για την καλύτερη συνεργασία του Δήμου με την Ένωση. Ακόμα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το ταχύτερο το θέμα της σύνδεσης κανονικά με ρολόι από τη ΔΕΗ, σειράς φώτων όπως στη κεντρική πλατεία,στη βρύση πλατάνια κλπ ώστε να λειτουργούν κανονικά. Επίσης να χρησιμοποιηθούν οι εναπομείναντες στύλοι που έχουν αγοραστεί από την Ένωση και είναι στις αποθήκες, για ηλεκτροφωτισμό της εισόδου από περιοχή Κτίρια μέχρι το χωριό.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε και αποφασίστηκε :

  • Να σταλεί ευχαριστήρια επιστολή στην Κα Μαίρη Δημητρίου για την προσφορά της, ενός δερμάτινου σαλονιού με πολυθρόνες που άλλαξαν την εμφάνιση στα γραφεία της Ένωσης.
  • Αποφασίστηκε η συνεργασία με αρμόδια εταιρία, ύστερα από έρευνα που έκανε ο Κώστας Ζέρβας, για την αποστολή μαζικών ενημερωτικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των μελών της Ένωσης όταν αυτό επιβάλλεται για κάθε είδους δραστηριότητες.

- Να πάρει πρωτοβουλία η Ένωση να αλλάξει ημέρα η εκδήλωση στον ΑιΓιάννη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και να γίνεται μια ημέρα νωρίτερα,την Κυριακή της Πεντηκοστής,ώστε να διευκολύνονται οι εκδρομείς Ευπαλιώτες, που έφευγαν την Δευτέρα για τον τόπο κατοικίας τους σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κλπ. Σχετική επιστολή στάλθηκε ήδη προς τον Αιδεσιμότατο Παπα- Δημήτρη και στους κ.κ. Δήμαρχο Ευπαλίου, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου.

Αθήνα 15/4/2010

NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Ενωσή μας, στις 14 Μαρτίου 2010, εξελέγει νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Περικλής Ν. Λουκόπουλος                       Πρόεδρος                        6972318317

Ιωάννης Γ. Πριόβολος                              Αντιπρόεδρος                  6973047207

Ευθυμία Χρ. Μίχου                                    Γενική Γραμματέας      6942962261

Γεώργιος Παν. Ανδρεόπουλος               Ταμίας                               6936872312

Χαράλαμπος Χρ. Αλεξανδρής                Κοσμήτορας - Σύνδεσμος με Συλλόγους                   6944615958

Ανδρέας Στ. Παπαδάκης                          Μέλος – Αυτοδιοικητικός Εκπρόσωπος                   6944287054

Κώστας Ν. Ζέρβας                                      Μέλος - Υπεύθυνος site & ηλεκτρονικού αρχείου  6977418713

Θέματα που συζητήθηκαν στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν :

  • Η «Γιορτή Αγάπης» το απόγευμα του Πάσχα . Ο Δήμαρχος Τάσος Παγώνης ενημέρωσε τον Περικλή Λουκόπουλο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η γιορτή θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το έθιμο, καιρού βέβαια επιτρέποντος .Η πρωτοβουλία διοργάνωσης ανήκει στο Δήμο Ευπαλίου, στο Τοπικό Συμβούλιο Ευπαλίου και στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου. Ζητήθηκε από την Ένωση Ευπαλίων κάθε στήριξη ( εκτός χρηματικής) για την επιτυχία της εκδήλωσης, που βέβαια θα υπάρξει, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο . Επίσης αποφασίστηκε να ξεκινήσει σύντομα μια συζήτηση,με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για την μετεξέλιξη της ¨Γιορτής Αγάπης¨ του Πάσχα, ώστε να είναι λειτουργική, μαζική, δελεαστική, συμμετοχική,και να καλύπτει το πατροπαράδοτο πασχαλινό έθιμο της γιορτής . Σ αυτό βέβαια θα ενταχθεί και όλο το πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τέλος για την ίδια ενότητα συζητήθηκε και αποφασίστηκε η στήριξη της όλης διοργάνωσης για τον στολισμό και περιφορά του Επιταφίου.
  • Η στήριξη με την ενημέρωση και την μεγαλύτερη δυνατή παρουσία πολιτών από τον Δήμο Ευπαλίου που διαμένουν σε Αθήνα και Πειραιά, στον Τελικό Κυπέλλου Φωκίδας στην Άμφισσα την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 5 μ.μ. όπου θα συναντηθούν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ με τον ΚΡΙΣΣΑΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ
  • Ανάγνωση επιστολής που έστειλε στον Περικλή Λουκόπουλο ο τ. Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Κονιστής, που αφορούσε διάφορα διαδικαστικά θέματα λειτουργίας της Ένωσης .
  • Ευχαριστήρια απάντηση στην κα Μαίρη Δημητρίου για την δωρεά της στην Ένωση ενός δερμάτινου σαλονιού με 4 πολυθρόνες που άλλαξε πραγματικά την εικόνα των γραφείων .
  • Εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο Περικλή Λουκόπουλο να κλεισθεί συνάντηση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο Ευπάλιο, των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Ευπαλίων και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου όπου θα συζητηθούν θέματα καλύτερου συντονισμού και συνεργασίας για το καλό του Ευπαλίου.
  • Εκσυγχρονισμός της ηλεκτρονικής επικοινωνίας της Ένωσης τόσο με τα μέλη της όσο και με όλους τους φορείς και συλλόγους . Σχετικές εισηγήσεις και προτάσεις θα έρθουν στο επόμενο Συμβούλιο από τον Κώστα Ζέρβα αλλά και από τα αλλά μέλη του Δ.Σ.
  • Εισηγήσεις στο επόμενο Συμβούλιο από όλα τα μέλη του Δ.Σ για πλάνο εκδηλώσεων που θα στηρίξει και προωθήσει η Ένωση την άνοιξη και το καλοκαίρι

Αθήνα 21/3/2010

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΥΠΑΛΙΩΝ

 Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ευπαλίων Δωρίδας την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010, στα ιδιόκτητα γραφεία της στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ψήφισαν 214 πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα και Πειραιά με καταγωγή από το Ευπάλιο, που είναι από τις μεγαλύτερες συμμετοχές των τελευταίων χρόνων.

Πρώτος με 176 σταυρούς ήρθε ο Περικλής Ν. Λουκόπουλος που θα είναι και ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης για την επόμενη τριετία.

Στο νέο Δ.Σ. εκλέχτηκαν και θα συμμετέχουν (σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης σε σταυρούς) οι Πριόβολος Γιάννης, Ζέρβας Κώστας, Ανδρεόπουλος Γιώργος, Παπαδάκης Ανδρέας, Μίχου Έφη και Αλεξανδρής Μπάμπης.

Επίσης στην Επιτροπή Οικονομικού και Διαχειριστικού Ελέγχου εκλέχτηκαν η μέχρι τώρα Πρόεδρος κ α Αναγνωστοπούλου Λένα και οι Μπόκαρης Γεώργιος και Σταβιάνης Βασίλειος.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το νέο Συμβούλιο θα συνέλθει σε σώμα για να ορισθούν οι αρμοδιότητες του καθενός.

Αθήνα 15/3/2010

επιστροφή στην αρχική σελίδα