Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2017

Νέο τεύχος της εφημερίδας "το Ευπάλιο"

 

Με σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κυκλοφόρησε η εφημερίδα “ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ”.

Μεταξύ των θεμάτων μπορεί κανείς  να διαβάσει:

 • Το πρώτο θέμα «χάνεται η όμορφη Δωρίδα, πατριώτη !». Ένα άρθρο που θα συζητηθεί και θα προβληματίσει γύρω από την αναπτυξιακή πορεία της Δωρίδας.
 • Πότε και με ποια χρηματοδότηση ξεκινά ο οδικός κόμβος Γλυφάδας Δωρίδας επί της εθνικής Αντιρρίου – Ιτέας.
 • Ποιους στόχους κοινής πλεύσης έβαλαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Τειχίου – Παλαιοξαρίου – Ποτιδάνειας.
 • Αναλυτικό ρεπορτάζ και ομιλίες καθηγητών στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Γυμνασιάρχη Γεωργίου Τσάκα στο Ευπάλιο.
 • Γιατί η Ναυμαχία της Ναυπάκτου έσωσε την Ευρώπη.
 • Οι πλούσιες πολιτιστικές και κοινωνικές φθινοπωρινές δραστηριότητες του Συλλόγου Δροσάτου – Πευκακίου.
 • Παρουσίαση των νέων βιβλίων των συγγραφέων από Δωρίδα Αντώνη Ζέρβα, Ανδρέα Μήτσου, και Κώστα Κατσιγιάννη καθώς και το νέο τεύχος της «δάφνης» του Φιλολογικού-Πνευματικού Ομίλου Ναυπακτίων – Δωριέων.
 • Ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Ευπαλίου Χρήστος Φλέγγας μιλά για το κλειδί επιτυχίας της ομάδας, την ανανέωση και τους στόχους της.
 • Πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα από τα δρώμενα του Ευπαλίου και της περιοχής.

 

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δωρίδας με τιράζ 2.500 φύλλων εκτός των συνδρομητών της, διατίθεται και από το περίπτερο της Κεντρική Πλατείας Ευπαλίου.

Με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση για την πίτα της Ένωσης Ευπαλιωτών

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών στην Αθήνα η Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας έκοψε την πίτα της, στην παραδοσιακή ετήσια εκδήλωσή της.
Μεγάλη η προσέλευση πολιτών του Ευπαλίου και της Δωρίδας καθώς και στελεχών του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Συλλόγων και Φορέων.
Τους καλεσμένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την μαζική παρουσία τους εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρός της Περικλής Λουκόπουλος, που παρά τις αντίξοες συνθήκες όπως ανέφερε, λόγω πολλών απωλειών συγχωριανών τον τελευταίο μήνα καθώς και της μεγάλης επιδημίας ιώσεων που ταλαιπωρούν άλλωστε χιλιάδες πολίτες ως γνωστόν σε όλη τη χώρα.
Αφού ανέφερε συνοπτικά μερικά θέματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα της Ένωσης, κάλεσε στο βήμα τον Αντιδήμαρχο & Αναπληρωτή Δήμαρχο Κώστα Αντωνόπουλο να δώσει εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τις προοπτικές για σειρά θεμάτων που αφορούν το Ευπάλιο και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Κ. Αντωνόπουλος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη για καλή χρονιά, που δεν παραβρέθηκε αφού και αυτός παραμένει κλινήρης λόγω ασθένειας τις τελευταίες μέρες και αναφέρθηκε,
- Στις τελευταίες εξελίξεις μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Μοναστηριού της Παναγίας Βαρνάκοβας και τις ενέργειες ανακαίνισής του.
- Στις αποφάσεις για μεταστέγαση μέσα στους επόμενους μήνες της Αστυνομίας Ευπαλίου στο κτίριο του ΚΕΓΕ και την μεταφορά από εκεί των υπαλλήλων της Γεωργικής Υπηρεσίας στο χώρο των παλαιών Σφαγείων που θα ανακαινιστούν.
- Το νέο σχέδιο για την επέκταση του Δημοτικού Γηπέδου Ευπαλίου με τις ανάλογες παρεμβάσεις αναμόρφωσης.
- Την ολοκλήρωση τεχνικών διαδικασιών για την λειτουργία της Παιδικής Χαράς με τα παιχνίδια και μηχανήματα να έχουν αγορασθεί και να βρίσκονται σε αποθήκες του Δήμου.
- Την συνεργασία με την Μητρόπολη για την δημιουργία στον εκκλησιαστικό χώρο “Κτίρια” Αγίας Παρασκευής πάρκου αναψυχής, σ΄ένα χώρο που είναι το μπαλκόνι της περιοχής στον Κορινθιακό κόλπο.
- Την αξιοποίηση ως Πολιτιστικού χώρου της παραχωρηθείσας από τον Αγροτικό Σύλλογο Ευπαλίου στο Δήμο «Πέτρινης Αποθήκης».
Τέλος αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο όπως η διάνοιξη νέων δρόμων εντός του Ευπαλίου, την ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου, τις παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης κ.ά.
Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρηθέντων ήταν και ο Βουλευτής Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Ευσταθίου, Κώστας Παλασκώνης, Γιάννης Φλέγγας και Γιάννης Μπαρμπούτης, ο Πρόεδρος Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας, ο π.Δήμαρχος Αντιρρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Δ/κο Στέλεχος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Θοδωρής Αγγελόπουλος, οι π.Πρόεδροι της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας Παναγιώτης Αλεξανδρής, Γιώργος Σμπαρούνης και Λένα Αναγνωστοπούλου, ο Οικονομολόγος-πολιτευτής Φωκίδας Κώστας Χαλιορής, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου Λαμπρινή Θανασσίου-Μπραούνου, ο Γενικός Αρχηγός του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ευπαλίου Άκης Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων Καθηγητής Πανεπιστημίου Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιώργος Μπαλτόπουλος, Παναγιώτης Τσίρης, Παύλος Αποστόλου, Τάσος Σακαρέλλος, ο Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Ναυπακτίων-Δωριέων «η δάφνη» Μάρκος Μεντζάς επικεφαλής μελών του Δ.Σ., ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου, η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελλάδας Φένια Ρουγκούνη,o Πρόεδρος της DORIC BUSINESS HARMONY Κωνσταντίνος Λιάπης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Αττικής Κώστας Ευσταθίου, ο Πρόεδρος Τολοφώνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλίας Κορομπίλης, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Δωρίδας κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:00 π.μ.

η κοπή της πίτας της Ένωσης Ευπαλιωτών

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. η Ένωση θα κόψει την πίτα της σε μια όμορφη εκδήλωση στο Μέγαρο της Λέσχης Αξιωματικών στην πλατεία Ρηγίλλης στην Αθήνα. Περιμένουμε όλες τις Ευπαλιώτισσες και τους Ευπαλιώτες με τους φίλους τους να γιορτάσουμε μαζί.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ευπαλιωτών

Μάγεψε και την Αθήνα

η παράσταση των μαθητών του Λυκείου Ευπαλίου

Μάγεψε 300 θεατές στην Αθήνα η θεατρική παράσταση των μαθητών του Λυκείου Ευπαλίου «Αρσενικό και παλιά Δαντέλλα».

Το έργο παίχθηκε στο Δημοτικό θέατρο ΙΖΟΛΑ του Δήμου Καλλιθέας.

Ήταν μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας.

Η ίδια παράσταση έχει παιχθεί 3 φορές το 2016 με τεράστια επιτυχία στο αμφιθέατρο του Λυκείου Ευπαλίου και έχει ζητηθεί από φορείς να παιχθεί σε Άμφισσα, Ναύπακτο και Πάτρα.

Οι «μικροί θεατρίνοι» πραγματικά εντυπωσίασαν με το άψογο… επαγγελματικό τους παίξιμο καταχειροκροτούμενοι.

Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές (αλφαβητικά)…

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ  ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΒΑΣΙΛΑΚΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ

ΔΡΟΣΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ

ΖΕΚΑ  ΕΙΡΗΝΗ

ΖΕΚΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΛΟΥΔΗ  ΕΛΕΝΗ

ΚΑΛΟΥΔΗ  ΣΟΦΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΥΜΠΕΣΑΡΙ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΦΡΟΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Η σκηνογραφία ήταν του  Karlheinz  Gratzl  και το μακιγιάζ της

Βασιλικής  Διαμαντοπούλου

Την  σκηνοθεσία και την επιμέλεια της παραγωγής είχαν οι καθηγήτριες  Ιωάννα Κατσαρού και Κατερίνα Νανοπούλου

 

Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση….

 

 

 

 

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016

Για "ΚΙΒΔΗΛΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ"
γράφει η εφημερίδα "ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ" που κυκλοφόρησε

 

Με πλούσια όπως πάντα και ποικίλη ύλη σε θέματα επικαιρότητας που αφορούν το Ευπάλιο και την Δωρίδα κυκλοφόρησε το νέο τεύχος 130 της εφημερίδας “Το Ευπάλιο”.
Στις σελίδες της μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων:

 

 • Τα κίβδηλα διλήμματα για το ΚΕΓΕ και την Αστυνομία του Ευπαλίου
 • Τις σπουδαίες και εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν σύλλογοι, μαθητές, και κατηχητικά της Δωρίδας στο Ευπάλιο.
 • Για την Ολυμπία Οδό που πάει… και Δωρίδα!
 • Την έντονη δραστηριότητα του Πνευματικού Ομίλου Ναυπακτίας – Δωρίδας “η δάφνη”.
 • Τις ΠΡΟΣΩΠΟγραφίες του δικηγόρου Τάκη Παπαδόπουλου και του χημικού Αλέξη Αθανασόπουλου.
 • Τα “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΤΡΩΝΗ”, την ναυαρχίδα του Βιοτεχνικού Πάρκου Δωρίδας… που ανοίγει πανιά.
 • Tα Νέα του Δροσάτου της Εκκλησίας και του Πολιτισμού.
 • Για τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ευπαλίου που ανεβάζει και στην Αθήνα, 21 Ιανουαρίου, την πολύ επιτυχημένη κωμωδία “Αρσενικό και παλιά Δαντέλα”.
 • Αναλυτικό ρεπορτάζ με στοιχεία και συνεντεύξεις για τον Απόλλωνα Ευπαλίου, την πορεία και τους στόχους του στο πρωτάθλημα 2016-17 της ΕΠΣ Φωκίδας καθώς και για την τρομερή ακαδημία που δημιουργεί.
 • Πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ

…και μια σειρά άλλα θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, βιβλιογραφικά, αναπτυξιακά, επικαιρότητας.

"ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ", που έχει τιράζ 2.500 φύλλων, εκτός από τους εκατοντάδες συνδρομητές του, σε Ελλάδα και εξωτερικό, διατίθεται και από το περίπτερο της κεντρικής πλατείας του Ευπαλίου

Μάρτιος-Απρίλιος 2016

Το Ευπάλιο πρώτο σε γιατρούς σε όλη τη χώρα!

Αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας "ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ"


Μεταξύ των θεμάτων θα διαβάσετε:

 • Με αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα “ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ” παρουσιάζει αποκαλυπτική έρευνα όπου το Ευπάλιο σαν χωριό έχει αναλογικά δημιουργήσει τους περισσότερους γιατρούς στην Ελλάδα.

  Στην έρευνα μάλιστα καταγράφονται ένας προς ένας οι εβδομήντα εννέα (79) Ευπαλιώτισσες και Ευπαλιώτες γιατροί και οι ειδικότητές τους.

  Ακόμα η εφημερίδα δημοσιεύει επιστολή από την Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου που την θεωρεί ως την πιο ολοκληρωμένη στο είδος της σε όλη την Ελλάδα !

  Στο τεύχος Απριλίου που κυκλοφόρησε μπορείτε ακόμα να διαβάστε :

  • Ποια έργα  στη Δωρίδα υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης  να προχωρήσουν άμεσα και για ποια άλλα δεσμεύτηκε να προωθήσει.
  • Πότε και που θα μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Ευπαλίου.
  • Το σπουδαίο γενεαλογικό δένδρο των Σμπαρουναίων και οι σημαντικοί επιστήμονες που ανέδειξε.
  • Ποιοι είναι οι “γερόλυκοι” που στηρίζεται η ομάδα του Απόλλωνα Ευπαλίου και συνεχώς τελευταία πρωταγωνιστεί.
  • Οι σημαντικές δραστηριότητες Συλλόγων του Ευπαλίου, του Δροσάτου, του Τρικόρφου και του Τειχίου,

  καθώς και άλλα κοινωνικά, δημοτικά, εκπεδευτικά και πολιτιστικά θέματα.

  Ένα τεύχος που αξίζει να διαβαστεί και δεν πρέπει να χάσετε.

“ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ” , που έχει ένα τιράζ 2.500 φύλλων, εκτός από τους εκατοντάδες συνδρομητές του, σε Ελλάδα και εξωτερικό, διατίθεται και από το περίπτερο της κεντρικής πλατείας του Ευπαλίου.

Το νέο Συμβούλιο της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Επιτροπή Οικονομικού και Διαχειριστικού Ελέγχου απέκτησε η Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας μετά τις εκλογές που έγιναν στις 20 Μαρτίου 2016.
Το νέο Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

Περικλής Ν. Λουκόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Ανδρέας Στ. Παπαδάκης

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έφη Χρ. Μίχου

ΤΑΜΙΑΣ  

Γιώργος Π. Ανδρεόπουλος

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ      

Τζένη Αυγουστινάτου-Τσιπλάκη

ΜΕΛΗ

Μπάμπης Χρ. Αλεξανδρής
Νίκος Γ. Αντωνόπουλος

Α΄ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ    

Ξάνθος Αθ. Λιάκος

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Λένα Τ. Αναγνωστοπούλου
ΜΕΛΗ Κώστας Ν. Ζέρβας
               Γιάννης Γ. Πριόβολος

Μάρτιος 2015

Με πλούσια ύλη και θέματα επικαιρότητας της Δωρίδας
κυκλοφόρησε
το νέο τεύχος της εφημερίδας
"ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ".

Μεταξύ των θεμάτων θα διαβάσετε:

 • Πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας, νέοι και συνταξιούχοι, που επιστρέφουν στο τόπο καταγωγής τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ που κυκλοφόρησε.
  Στην πλούσια ύλη που περιλαμβάνει το νέο τεύχος της εφημερίδας μπορείτε ακόμα να διαβάσετε:
 • Για τα θέματα προτεραιότητας της Δωρίδας που αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης στην σπουδαία εκδήλωση της Κοπής Πίτας της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας στην Αθήνα, τη μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ποιοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων παραβρέθηκαν, με εκτεταμένο φωτορεπορτάζ.
 • Την σπουδαία δραστηριότητα που αναπτύσσει ο νεοσύστατος Σύλλογος “Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου” (ΦΙΛΜΟΤΕ).
 • Τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δωρίδας μέσω του νέου LEADER.
 • Για το “σύγχρονο και διαχρονικό όνειδος” της Εθνικής Οδού Ευπαλίου - Ιτέας
 • Την σημαντική δράση που αναπτύσσει το Δροσάτο και ο Πολιτιστικός του Σύλλογος.
 • Γιατί ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, πρωταθλητής Φωκίδας το 2015, δεν είναι μόνο μία ομάδα.
 • Ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ δραστηριοτήτων στη στήλη “Πρόσωπα και Γεγονότα” κ.ά.

Η μεγάλη εφημερίδα της Δωρίδας μ΄ένα τιράζ 2.500 φύλλων, εκτός από τους συνδρομητές της σε Ελλάδα και Εξωτερικό, διατίθεται και από το περίπτερο του Ευπαλίου.

“Ο υδάτινος πλούτος της Δωρίδας” θέμα ημερίδας στο Ευπάλιο την Κυριακή 16 Μαρτίου

Τα αποτελέσματα ερευνών για την αποτίμηση, ποιότητα και ορθολογική διαχείριση του Υδατικού δυναμικού των Δημοτικών Ενοτήτων Ευπαλίου και Βαρδουσίων θα παρουσιαστούν και αναπτυχθούν στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «ο υδάτινος πλούτος της Δωρίδας».

Ένα θέμα που ενδιαφέρει κάθε πολίτη της Δωρίδας , ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την οικονομία και ανάπτυξη της Δωρίδας.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Δωρίδας και την Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 , στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου.

Ειδικότερα ο Γεώργιος Κούκης, Ομότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένης και Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, θα αναπτύξει το θέμα «Γεωλογικές και υδρογεωλογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου. Καταγραφή υδατικών αποθεμάτων ανά υδρολογική λεκάνη και επιμέρους Τοπικές Κοινότητες. Υδροχημική έρευνα πηγαίων και υπόγειων νερών, υφιστάμενη κατάσταση και ανάγκες για ύδρευση και άρδευση ανά Τοπική Κοινότητα. Δυνατότητες κατασκευής λιμνοδεξαμενών, βασικά προβλήματα και προτεινόμενα μέτρα διαχείρισης».

Στη συνέχεια ο Δημήτριος Ρόζος, Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα αναπτύξει το θέμα «Γεωλογική σύσταση και δομή της περιοχής Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων. Υδρογεωλογική συμπεριφορά των σχηματισμών, πληροφοριακά στοιχεία των επιμέρους Τοπικών Κοινοτήτων (πληθυσμός, συνθήκες ύδρευσης, κατάσταση υποδομών ύδρευσης, επάρκεια νερού).

Απογραφή πηγών, υδροχημική έρευνα νερών, υδατικές ανάγκες, βασικά προβλήματα και προτεινόμενα μέτρα διαχείρισης»

Στο περιθώριο της Ημερίδας ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης θα βραβεύσει τον Καθηγητή Γεώργιο Κούκη που κατάγεται από το Παλαιοξάρι, για την προσφορά του στην επιστήμη και την Δωρίδα.

Οι Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαθητών Ευπαλίου είχαν μεγάλη ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Ευπαλίου, την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Φεβρουαρίου , η δωρεάν εξέτασή τους από Ομάδα Γιατρών της Γλυφάδας Αττικής..

Εξετάστηκαν 132 μαθητές και μαθήτριες από τους γιατρούς και ήταν ενθουσιασμένοι για το αποτέλεσμα τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους .

Επίσης οι γιατροί εξέτασαν και άλλα 20 άτομα της τρίτης ηλικίας ενώ επισκέφθηκαν κατ΄οίκον και άλλα 4 άτομα που δεν ήταν εύκολο να μετακινηθούν.

Οι εξετάσεις έγιναν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν και δώρα.

Η αξιέπαινη αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας με παράλληλη ενημέρωση και συνεργασία των Διευθυντών των Σχολείων , από την Ιατρική Ομάδα του Συμπατριώτη μας Παιδιάτρου Λουκά Ρέββα, που περιλαμβάνει ιατρούς με ειδικότητες παιδιατρικής , ωτορινολαρυγγολογίας, ψυχολογίας και λογοθεραπείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξαίρετη αυτή Ομάδα Ιατρών έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία από τον Απρίλιο του 2013 δωρεάν εξετασεις παιδιών και σε άλλες περιοχές όπως της Ακαδημίας Στίβου του Γ.Σ. Γλυφάδας Αττικής,στο Πολύδροσο Φωκίδας κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξαίρετη αυτή Ομάδα Ιατρών έχει προχωρήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία από τον Απρίλιο του 2013 σε δωρεάν εξέταση παιδιών της Ακαδημίας Στίβου του Γ.Σ. Γλυφάδας Αττικής και του Πολυδρόσου Φωκίδας


Δωρεάν ιατρική εξέταση παιδιών όλων των σχολείων του Ευπαλίου Δωρίδας θα γίνει από Ομάδα Ιατρών Γλυφάδας Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Φεβρουαρίου 2014 .

Η αξιέπαινη αυτή ενέργεια υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας , την ενημέρωση και συνεργασία των Διευθυντών των Σχολείων , από την Ιατρική Ομάδα του Συμπατριώτη μας Παιδιάτρου Λουκά Ρέββα, που περιλαμβάνει ειδικότητες παιδιατρικής , ωτορινολαρυγγολογίας, ψυχολογίας και λογοθεραπείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξαίρετη αυτή Ομάδα Ιατρών έχει προχωρήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία από τον Απρίλιο του 2013 σε δωρεάν εξέταση παιδιών της Ακαδημίας Στίβου του Γ.Σ. Γλυφάδας Αττικής και του Πολυδρόσου Φωκίδας

Η πρωτοβουλία των γιατρών αυτών αξίζει συγχαρητηρίων και δίνει το καλό παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους, σε μια δύσκολη περίοδο που τα οικονομικά των οικογενειών δεν επιτρέπουν αυτού του είδους τις πολυτέλειες.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Ευπαλίου και για την ενημέρωση μαθητών και γονέων δημιουργήθηκε και τοποθετήθηκε σε όλα τα σχολεία και σε κομβικά σημεία του Ευπαλίου ειδική καλαίσθητη αφισέτα.

Πολιτιστική - Αρχαιολογική ημερίδα
διοργανώνεται στο Ευπάλιο

Μια σημαντική Πολιτιστική - αρχαιολογική ημερίδα διοργανώνεται στο Ευπάλιο με θέμα “Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Νοτιοδυτικής Δωρίδας : Τα μνημεία και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής”.
Θα πραγματοποιειθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου , ώρα 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν,

 • Η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών &Κλασικών Αρχαιοτήτων

 • Ο Δήμος Δωρίδος και

 • Η Ενωση Ευπαλιωτών Δωρίδας

Στο Προεδρείο που θα συντονίσουν την Ημερίδα θα είναι οι,

 • Αθανασία Ψάλτη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ι’ ΕΠΚΑ,

 • Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδος

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ομιλητές της Ημερίδας :

 11.00 - 10.20: Χαιρετισμοί

11.20 – 11.40: Αθανασία Ψάλτη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ι’ ΕΠΚΑ,

«Οι αρχαίες οχυρώσεις του Ευπαλίου και της Τολοφώνος: τα αρχαιολογικά δεδομένα και προοπτικές ένταξης στην πολιτιστική και την πνευματική ανάπτυξη της περιοχής».

11.40 – 12.00: Νίκος Πετρόχειλος, Δρ. Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ,

«Οι λοκρικές κόρες».

12.00 – 12.20: Ανθούλα Τσαρούχα, Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ,

«Τα μυστικά του Κάμπου: μία «έξυπνη» διαδικτυακή εκπαιδευτική εφαρμογή»

12.20 – 12.40: Έλενα Παρτίδα, Δρ. Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ,

«Μεταξύ Λοκρίδας και Αιτωλίας: Αναζητώντας το αρχιτεκτονικό περιβάλλον των αρχαίων οχυρώσεων της περιοχής».

12.40 – 13.00: Γιώργος Παπανδρέου, Αρχιτέκτων, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων,

«Το έργο της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων. Αναφορά στα νεώτερα μνημεία του Δήμου Δωρίδος ».

13.00 – 13.30: Συμπεράσματα, τοποθετήσεις – Κλείσιμο Ημερίδας.

60 χρόνια ζωντανής παρουσίας


Γιορτάστηκαν με λαμπρότητα στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Κοπής Πίτας της Ένωσης στο Σαρόγλειο Μέγαρο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα όπου έδωσαν το παρών περισσότεροι από 300 συγχωριανοί και συμπατριώτες.
Η εκδήλωση αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει η Ένωση Ευπαλιωτών μέσα στο 2014, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια της ιστορίας της.
Παραβρέθηκαν η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας Αθανάσιος Κοκμοτός, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αντωνόπουλος, Ανδρέας Ευσταθίου και Δημήτρης Καραχάλιος, ο πρώην Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρώην Δήμαρχος Λιδωρικίου Γιώργος Κουλούλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πένυ Σπυροπούλου , Χρήστος Τσιλίκης, Γιώργος Γκόλφης, Κώστας Κουτσούμπας , η Τοπική Σύμβουλος Ευπαλίου Τζένη Τσιπλάκη, πρόεδροι και εκπρόσωποι από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Καστέλλας Πειραιά Ντίνος Κονιστής, Ευπαλίου Κων.Καραγεωργοπούλου, Κ.Τσιούστας, Β.Μπάμπος, Δροσάτου Γιώργος Κρητικός , Φώτης Κονιστής, Κουκούρων Κώστας Ηλιόπουλος, Τειχίου Βαγγέλης Καραϊνδρος, Μοναστηρακίου Αναστάσιος Σακαρέλλος, Τρικόρφου Αποστόλης Ραυτόπουλος και Γιάννης Τάγκαλος, Καστρακίου Άγγελος Ευσταθίου, η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας Λαμπρινή Κουφάκη, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας της Δωρικής Αδελφότητας Ιωάννης Μπαλατούρας , Ελεονώρα Λιγουτσίκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ¨η δάφνη¨ Μάρκος Μεντζάς, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Στέλλα Πριοβόλου, Παναγιώτης Τσίρης και Γιώργος Μπαλτόπουλος, ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου, ο τ.Γεν Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Παναγιώτης Γιαννακούρης, ο τ.Γεν.Διευθυντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιαγιάννης κ.ά.
Οι τυχερές που κέρδισαν τα 2 φλουριά από τις πίτες ήταν η Γραμματέας της Ένωσης Έφη Μίχου και η Χρυσούλα Ψιμάδα – Τσιούστα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περικλής Λουκόπουλος καλοσώρσιε όλους εκ μέρους του Διοηκητικού Συμβουλίου, με την ευχή το 2014 να είναι μια καλλύτερη χρονιά και παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν μέσα στο 2014 που η Ένωση γιορτάζει τα 60 της χρόνια.
 • Έτσι την ημέρα της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο “60 χρόνια ζωντανής παρουσίας”. Ένα βιβλίο με συνοπτική καταγραφή της 60χρονης ιστορίας, που επιμελήθηκαν ο Κώστας Ζέρβας και η Λένα Αναγνωστοπούλου.
 • Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωϊ θα γίνει επίσκεψη ξενάγηση στον ¨μηχανισμό Αντικυθήρων¨στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
 • Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το πρωϊ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ: Τα μνημεία και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής”. Διοργανώνεται μαζί με την Ι΄Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών και τον Δήμο Δωρίδας, όπου θα μιλήσουν σημαντικοί αρχαιολόγοι.
 • Την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ευπάλιο από “Ομάδα Εθελοντών Γιατρών” για ιατρικές προληπτικές εξετάσεις μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
 • Μέσα στον Μάρτιο , σε ημερομηνία που θα προσδιορισθεί άμεσα, ειδική ημερίδα στο Δημαρχείο Ευπαλίου , με θέμα “Τα νερά της Δωρίδας”, όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα έρευνας από τηον Γεώργιο Κούκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών και τον Δημήτριο Ρόζο, καθηγητή Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
 • Θα εκδοθεί και παρουσιασθεί μέχρι το καλοκαίρι βιβλίο του Λαογράφου - εκπαιδευτικού Γιάννη Ηλιίοπουλου για την δημοτική, κοινωνική, θρησκευτική και εκπαιδευτική ζωή του Ευπαλίου με τίτλο “Από την Καρυά στο Ευπάλιο”.
 • Θα στηριχθούν όλες οι εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου (Απόκρεω, Πάσχα, Καλοκαίρι).
 • Θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εδώ και χρόνια παραδοσιακές καλοκαιρινές εκδηλώσεις “Έκθεση ζωγραφικής για παιδιά” και “Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5”.

 

 

κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ώρα 11:30 πρωί

Στρατιωτική Λέσχη Αθηνών

ΙΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΙΕΤΙΑ
ΕΞΕΛΕΓH  ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ  10ης  ΜΑΡΤΙΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή, ψήφισαν 186, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία.
Οι Ευπαλιώτισσες και Ευπαλιώτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην απερχόμενη διοίκηση.
Στο πρώτο Συμβούλιο που έγινε αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση ως εξής:


Λουκόπουλος Περικλής     Πρόεδρος
Μίχου  Έφη                        Γενική Γραμματέας
Πριόβολος Ιωάννης           Αντιπρόεδρος
Ανδρεόπουλος  Γιώργος    Ταμίας
Παπαδάκης Ανδρέας          Υπεύθυνος Δημοτικών Θεμάτων
Ζέρβας Κώστας            Υπεύθυνος SITE & ηλεκτρονικής επικοινωνίας
Αλεξανδρής  Χαράλαμπος   Κοσμήτορας    

Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής επανεκλέγει η Αναγνωστοπούλου Λένα και μέλη της οι Μπόκαρης Γιώργος και Κολοκυθάς Κώστας

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Ένωσης έχει αποφασίσει

 • Να στηρίξει με συμμετοχή και δραστηριότητα τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στο Ευπάλιο ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος το τριήμερο των Απόκρεω.
 • Να παρουσιάσει στο Ευπάλιο  στις 24 Μαρτίου, το βιβλίο  "Ο Παπαφλέσσας της Δωρίδας" του Γιάννη Ηλιόπουλου, που εξέδωσε η Ένωση.           

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΠΑΛΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ

Ο "Παπαφλέσσας της Δωρίδας"
του Γιάννη Ηλιόπουλου

έκδοση της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας

 

Αρχείο άρθρων